سازمان امور دانشجویان

rahbari
آرشیو خبر

اخبار اسلایدر

1403/10/18
دکتر حسن‌آبادی در نشست خبری سومین جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان:

« سلامت و مسئولیت‌پذیری» شعار سومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان / الزامی کردن واحد درسی مهارت‌های زندگی برای نودانشجویان/ لزوم تدوین سند ملی سلامت دانشجویان

مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک‌زندگی سازمان امور دانشجویان شعار سومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان را سلامت و مسئولیت‌پذیری دانست و گنجاندن دو واحد درسی مهارت‌های زندگی برای نودانشجویان را در راستای توانمندسازی دانشجویان در برابر مشکلات و بحران‌های روانشناختی و اجتماعی ذکر کرد.

« سلامت و مسئولیت‌پذیری» شعار سومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان / الزامی کردن واحد درسی مهارت‌های زندگی برای  نودانشجویان/ لزوم تدوین سند ملی سلامت دانشجویان
به گزارش روابط عمومی سازمان امور دانشجویان؛ نشست خبری سومین دوره جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان در سازمان امور دانشجویان برگزار شد.

دکتر حسن‌آبادی مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی در ابتدای این نشست به معرفی جایگاه و فعالیت‌های دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی پرداخت و جشنواره سلامت دانشجویی را به عنوان بخشی از فعالیت‌های این دفتر ذکر کرد.

 د‌کتر حسن‌آبادی شعار سومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان را "سلامت و مسئولیت‌پذیری" دانست و گنجاندن دو واحد درسی "مهارت‌های زندگی" برای نودانشجویان را در راستای توانمندسازی دانشجویان در برابر مشکلات و بحران‌های روانشناختی و اجتماعی ذکر کرد.

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان در ادامه افزود: دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی متولی سلامت حوزه دانشجویی و فعالیت‌های مربوط به این موضوع در دو بخش سلامت جسم و سلامت روان دانشجویان است. 

وی اظهار کرد: بخش سلامت روان شامل مشاوره تحصیلی شغلی؛ پشگیری، آموزش و بهداشت روان؛ مشاوره و رواندرمانی و مددکاری و بخش سلامت جسم شامل بهداشت و درمان؛ ایمنی و محیط‌زیست است. 

وی اعلام داشت: امر پیشگیری جزء اولین اقدامات و لاینفک این دفتر محسوب می‌شود و فعالیت‌های دفتر معطوف به زندگی دانشجویی است با این دید که زندگی دانشجویی خود زندگی واقعی است و نه آماده کردن افراد برای زندگی بعدی. لذا بایست توجه ویژه ای به زیست سالم دانشجویی انجام گیرد.

 وی افزود: فراهم کردن و ارتقای سلامت به معنای عام کلمه برای قشر دانشگاهی از اهداف ما در این دفتر و مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاهی است و برپایی جشنواره سلامت دانشجویان هم از اقدامات ذیل این هدف به شمار می‌رود. 

وی با اشاره به برگزاری جشنواره سلامت دانشجویان در دو دوره قبل، اظهار کرد: نخستین دوره جشنواره در سطح ملی برگزار شد که هدف آن ارتقای سواد سلامت دانشجویان بود و دومین دوره آن نیز سال گذشته در سطح بین‌المللی و با شعار سلامت و همدلی برگزار شد.

وی افزود: سومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان در ۱۶ بخش به مرحله اجرا رسیده است که از جمله آنها می‌توانیم به پژوهش، نشریه، کتاب، فیلم کوتاه و داستان اشاره کنیم.

 دکتر حسن‌آبادی، اجتماعی‌سازی، افزایش پویایی و نشاط و تحرک در محیط دانشجویی، آشنایی بیشتر مسئولان با استعدادها و ظرفیت‌های دانشجویان، اصلاح رفتارهای فرد و اجتماعی در حوزه سلامت، کشف ایده‌های نو، تبیین ضرورت حمایت در حوزه سلامت را از اهداف برگزاری سومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان برشمرد. 

وی بخش‌های سومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان را شامل فضای مجازی، هنرهای تجسمی، تولیدات رسانه‌ای، ایده‌ها و تجارب در آموزش و پژوهش و فناوری و در راستای تامین سلامت دانشجویی عنوان کرد.

دکتر حسن‌آبادی تصریح کرد: از آنجا که سلامت ابعاد گوناگون زندگی انسان را شامل می‌شود، در این مدت برای شبکه‌سازی در حوزه سلامت دانشجویان اقدامات متعددی توسط این دفتر در مدت دوماه اخیر شکل گرفته است که علاوه بر وزارتخانه‌های علوم و بهداشت باید به سایر دستگاه‌ها هم‌تسری یابد. 

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان ادامه داد: سومین دوره جشنواره سلامت دانشجویان با رویکرد فرا سازمانی آغاز به کار کرده است تا فرهنگ‌سازی در حوزه سلامت صورت گیرد. در ضمن، در این دوره به دانشجویان استعداد برتر تحصیلی و دارای موفقیت تحصیلی بالا و دانشجویان کارآفرین توجه ویژه‌ای خواهد شد. 

گنجاندن واحد درسی مهارت‌های زندگی برای دانشجویان نو ورود

 دکتر حسن‌آبادی از گنجاندن درس دو واحدی مهارت‌های زندگی برای ورودی‌های سال اول دانشگاه و در نیمسال نخست خبر داد و گفت که تمام دانشگاه لازم است متعهد به اجرای آن باشند.

وی یادآور شد: این دو واحد از مدت‌ها قبل در واحدهای درسی دانشگاه‌ها گنجانده شده است؛ اما، در این برهه، گذراندن آن در ترم نخست برای نو ورودیان باید الزامی باشد.

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان افزود: تلاش می‌شود محتوی کتاب و نوع ارائه درس مهارت‌های زندگی به گونه‌ای باشد تا با شرایط روز و مشکلات و بحران‌های دانشجویی هم‌خوانی داشته باشد.

وی ادامه داد: در محتوی این واحد درسی بر اساس پژوهش‌ها و یافته‌های جدید علمی بازنگری خواهیم کرد تا این مبحث تحت عنوان مهارت‌های واقعی زندگی دانشجویی مورد بحث و تدریس قرار گیرد.

دکتر حسن‌آبادی درباره طرح پایش سلامت جسم و روان دانشجویان نیز گفت: این پایش‌ها سال‌هاست که توسط این دفتر انجام شده است؛ اما، برای دانشجویان در سال جاری به دلیل ورود دیرهنگام دانشجویان نوورود به دانشگاه هنوز به صورت کامل اجرا نشده و در حال تکمیل است.
 

نظر شما
نام  
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ

دسترسی سریع به ادارات